2014-11-19

Tack vare våra samarbetspartners från 23 länder fortsätter Subcontractor Connect att vara en betydande mötesplats under mässan med drygt 470 äffärsmöten under mässans två första dagar. 101 företag från 16 olika länder detog i årets evenemang och utav dessa var 15 inköpare. Årets nyhet var deltagare även från Sydkorea och Thailand.

Noggrant matchade affärsmöten ger avkastning. Det står klart efter att Subcontractor Connect genomförts för tionde gången. – Tidigare har vi ibland haft ännu fler bokade möten, men både vi som arrangör och de deltagande företagen har blivit mer selektiva när det gäller vilka som matchas ihop. Det ger bra utdelning, säger Carina Lahall, samordnare Subcontractor Connect.

Tack vare den noggranna matchningen och många deltagande inköpare har arrangemanget också blivit känt på den internationella scenen. I år fanns bland annat företag från Sydkorea och Thailand på plats för första gången. Marek Pochylý, säjare på tjeckiska Ray Service, deltog för andra gången. – Det är svårt att redan nu veta vad årets möten kommer att leda till, men en av de sex kontakter som jag fick igår var riktigt intressant. Och om bara ett möte ger utdelning är det värt hela resan, menar han och tillägger att företaget funderar på att komma tillbaka som utställare 2015.

Fordonsföretaget BorgWarner TTS deltog som inköpare i matchmakingen för tredje gången, i år med en bredare ”search”. – Vi brukar leta efter leverantörer av specifika komponenter, men i år söker vi flera olika typer, säger inköpschef Ingvar Nilsson och menar att detta är ett bra tillfälle att träffa många leverantörer samtidigt. – Det är ett effektivt mötesforum, och kombinationen med mässan höjer värdet än mer.

En av bolagets största leverantörer hittade man just på mässan, för några år sedan. Nyckeln för att lyckas, menar Ingvar Nilson, är att komma förberedd. – Det gäller att ha en klar agenda och det tvingas man till i matchmakingen. Man gör ett urval som man sedan har att arbeta med. Det är riktigt effektivt.

(Bild och källa: Mediasjut)