2016-08-30

Eurostars är ett program inom det internationella samarbetsnätverket EUREKA, som vänder sig främst till små och medelstora företag, SMF, med egen forskning och utveckling. Sista dagen för att lämna projektförslag för årets utlysning är den 15 september.

Inom programmet kan små och medelstora företag i samarbete med forskningsorganisationer och offentlig sektor söka finansiering för utveckling av marknadsnära processer, produkter och tjänster i internationella projekt. I Eurostars får företagen via internationellt samarbete tillgång till ny kunskap, nya samarbeten, samt möjligheter att testa på nya marknader. Svenska deltagare har hittills varit framgångsrika inom programmet och cirka 30% av alla sökande har fått finansiering.

Programmet är öppet för projektförslag hela året men har två stängningsdatum för utvärderingar. Observera att nästa stängningsdatum är den 15 september.

Webinar och matchmaking

Vill du veta mer? Eurostars anordnar ett webinarium den 1 september kl. 11.00-12.00 (CET). För mer information och anmälan se eventets webbplats.

Den 12 oktober arrangeras ett matchmaking event i Amsterdam. Är du intresserade av att delta? På eventets webbplats hittar du mer information och kan registrera din profil. Svenska deltagare kan också söka Vinnova resebidrag. Läs mer på Vinnovas webbplats

Information och ansökan

För mer information om utlysningen ta kontakt med Elisabet Nielsen som är nationell projektkoordinator för Eurostars. Du kan även läsa mer om Eurostars och hur du ansöker på den här programsida. Din ansökan gör du direkt via Eurostars webbplats.