2016-01-20

Välkommen på frukostseminarium "Kamma hem affärer i Finland" den 17 feb kl 07.30 i Örebro! Finland är redan idag Örebroregionens sjätte viktigaste exportmarknad men det finns alla förutsättningar för att utöka handeln, då den finska ekonomin har stabiliserats efter några dåliga år och väntas växa framöver.

Finland har också en branschstruktur som liknar den svenska vilket bl.a. framkommer genom den mängd av svensk-finska företag som finns på båda sidorna av Östersjön. Men känner ni till vilka affärsmöjligheter det finns för er i Finland?

Johanna Hannus, konsult på Business Sweden i Finland kommer att berätta mer om den finska ekonomin och marknaden just nu. Den svenska affärskulturen och det svenska kunnandet är uppskattat bland finska företag, finländare gillar att göra affärer med svenskar. Ni kommer därför också att få en snabbkurs i hur man gör affärer i Finland samt en presentation om affärsmöjligheter inom olika branscher och information om vilka branscher som går framåt i landet.

En panel bestående av Evelina Wass, Business Advisor på Almi Företagspartner/Enterprise Europe Network, Mats Helgesson, Investering och etablering på Business Region Örebro samt Peter Liljekvist, Regional exportrådgivare på Business Sweden kommer att diskutera dagens teman och ge er information om hur de kan bistå er då ni vill kamma hem affärer i Finland.

PROGRAM
07:30 Mingelfrukost med enklare tilltugg
08:00 Att kamma hem affärer i Finland, Johanna Hannus från Business Sweden är på plats för att berätta om affärer i Finland, vilket kommer att varvas med paneldebatter och öppen diskussion bland deltagarna.
Följande rubriker behandlas:
-                     Finland som marknad – ekonomi och marknadstrender
-                     Affärsmöjligheter – vart kan man tjäna pengar?
-                     Hur gör man affärer i Finland och hur ser den finska affärskulturen ut?
-                     Vilka stöd och vilken hjälp finns att få vid export?
09:30 Avrundning och diskussion

Anmälan

Tid: 07.30- 10.00
Plats: Almi Företagspartner Mälardalen, Köpmangatan 23-25, Örebro

Efter seminariet finns det även möjlighet att boka in enskilda möten med arrangörerna Anmäl intresse för att boka enskilda möten efter seminariet här