2015-08-19

Eurostars är ett program inom det europeiska samarbetsnätverket EUREKA, som vänder sig främst till små och medelstora företag, SMF, med egen forskning och utveckling.

Inom programmet kan små och medelstora företag i samarbete med forskningsorganisationer och offentlig sektor söka finansiering för utveckling av marknadsnära processer, produkter och tjänster i internationella projekt. I Eurostars får företagen via internationellt samarbete tillgång till ny kunskap, nya samarbeten, samt möjligheter att testa på nya marknader. Svenska deltagare har hittills varit framgångsrika inom programmet och cirka 30% av alla sökande har fått finansiering.

Programmet är öppet för projektförslag hela året men har två stängningsdatum för utvärderingar. Nästa stängningsdatum för projektförslag är den 17 september.

Information och ansökan

För mer information om utlysningen ta kontakt med Elisabet Nielsen som är nationell projektkoordinator för Eurostars. Du kan även läsa mer om Eurostars och hur du ansöker på vår programsida.

I början av juni arrangerade Eurostars ett partnersökningsevent i Amsterdam och du kan ta del av projektpresentationer på dess webbplats. Se även filmen samt ta del av presentationen från VINNOVAs informationsmöte "Nyfiken på Eurostarspdf     " från den 4 juni.